Samenstelling van voedingsstoffen

De exacte hoeveelheid vitamines, mineralen en voedingsstoffen in vruchtensappen varieert afhankelijk van de vrucht waarvan het sap gemaakt is; sinaasappelsap is bijvoorbeeld een rijke bron van vitamine C en bevat tevens voedingsstoffen als foliumzuur en kalium, plus kleinere hoeveelheden van diverse andere voedingsstoffen.1

Klik op één van de onderstaande onderwerpen om meer te lezen over de voedingsstoffen in vruchtensap. Wilt u meer weten over sinaasappelsap, lees dan de factsheet 'Samenstelling voedingsstoffen sinaasappelsap'.

 

Bron:

1. UK Department of health. Nutrient analysis of fruit and vegetables. Beschibaar via: 
https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/167942/Nutrient_analysis_of_fruit_and_vegetables_-_Summary_Report.pdf

Koolhydraten en suikers
Koolhydraten en suikers in vruchtensap

De koolhydraten in vruchtensap, inclusief de suikers, komen van nature uit het fruit waaruit het sap geperst is.1

Lees meer

Vitamines en mineralen
Vitamines en mineralen in vruchtensap

De vitamines en mineralen in vruchtensap komen direct uit het geperste fruit1 en dragen bij aan een gezond, evenwichtig voedingspatroon.

Lees meer

Fytonutriënten
Wat zijn fytonutriënten?

Vruchtensap bestaat voor 90% uit water, vitamines zoals bijvoorbeeld vitamine C, mineralen en fytonutriënten.1 

Lees meer

Fructose
Lees meer over fructose

Fruit bevat een mix van suikers die er van nature in voorkomen; zo'n 10% van het vruchtensap bestaat uit suikers, zoals fructose, glucose en sucrose. Fructose in vruchtensap komt rechtstreeks uit geperst fruit. Wettelijk gezien mag vruchtensap nooit toegevoegde suikers bevatten.1

Lees meer