Sap in uw voedingspatroon

Vraagt u zich af hoe vruchtensap past binnen uw voedingspatroon?

De afgelopen jaren zijn er veel vragen ontstaan rondom de gezondheidsaspecten van vruchtensap. Dit kan geleid hebben tot onduidelijkheid. Onze informatie geeft u de mogelijkheid om feiten en fictie van elkaar te onderscheiden.

Waarom vruchtensap drinken?

Eet meer groente en fruit

Vruchtensap in een gebalanceerd dieet

 

 

Vruchtensap of fruit?

Het is niet een keuze van het één of het ander: vruchtensap kan onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon dat rijk is aan groente en fruit. In Nederland is twee stuks fruit en 250 gram groente de doelstelling.1 De gemiddelde Nederlander eet echter minder fruit dan wordt geadviseerd. Vruchtensap kan een aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon, aangezien het een bron van positieve voedingsstoffen is.2,3 Vruchtensap bevat vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

Lees meer
whole_fuit_vs_juice.jpg

Waarom vruchtensap drinken?

Hoewel de officiële richtlijnen per land verschillen, volgen nationale richtlijnen over het algemeen het WHO-advies om ten minste 400g groente en fruit per dag te eten; in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is dit vertaald naar ten minste 5 porties. In Nederland wordt 250g groenten en twee stuks fruit geadviseerd.

Meer informatie
Balanced_diet.jpg

Vruchtensap in een gebalanceerd voedingspatroon

Iedereen heeft zo z’n eigen idee over gezonde voeding. De basis van een gebalanceerd dieet is echter gelijk: eet gevarieerd en zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt (bij voorkeur direct afkomstig uit groenten en fruit in plaats van uit supplementen).  

Lees meer
nutritional_benefits.jpg

Eet meer groente en fruit

De meeste Europeanen eten onvoldoende groente en fruit. Een dagelijks glas vruchtensap kan een aanvulling zijn op de dagelijkse groente- en fruitinname.

Lees meer

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op via de contactpagina van Fruit Juice Matters.

Contact opnemen