Maak kennis met ons panel van wetenschappelijke experts

Gesteund door wetenschap, geleid door deskundigen

Wetenschappelijke feiten vormen de basis voor Fruit Juice Matters. We zijn nog een stap verder gegaan en hebben een Scientific Expert Panel (SEP) opgezet om de juistheid van de informatie te waarborgen. Dit is een groep onafhankelijke, internationaal erkende wetenschappers die expert zijn op het gebied van voedsel, voeding en gezondheid.

De SEP-leden bestuderen nieuw wetenschappelijk onderzoek over vruchtensap voor de activiteiten van Fruit Juice Matters. Ze vertegenwoordigen het initiatief op wetenschappelijke evenementen, analyseren de bewijzen en identificeren eventuele hiaten in de huidige wetenschappelijke kennis.

expert_liu.jpg

dr. Rui Hai Liu (Chair)

Hoogleraar aan het Department of Food Science van Cornell University, VS. Het onderzoeksprogramma van dr. Liu is gericht op voedingspatronen en de relatie met kanker en chronische ziekten.

expert_reinhold_carle.jpg

dr. Reinhold Carle

Hoogleraar aan het Institut für Lebensmittelwissenschaft und Biotechnologie van de Universiteit Hohenheim, Duitsland. Dr. Reinhold Carle is gespecialiseerd in functionele voeding en een autoriteit op het gebied van plantaardig-voedseltechnologie

expert_john_sievenpiper.jpg

dr. John Sievenpiper

Bijzonder hoogleraar aan het Department of Nutritional Sciences van de University of Toronto en consulterend geneesheer op de afdeling Endocrinologie & Metabolisme van St. Michael’s Hospital in Toronto, Canada. Een expert op het gebied van suikers en stofwisselingsonderzoek.

expert_bellisle.jpg

dr. France Bellisle

Directeur Onderzoek aan de Nutritional Epidemiology Research Unit van de Universiteit van Parijs 13, Frankrijk en bijzonder hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde, afdeling Sociale en Preventieve Geneeskunde, Laval University, Quebec City, Canada. Een specialist op het gebied van eet- en drinkgedrag. Dr. France Bellisle doet onderzoek naar factoren die verband houden met obesitas bij kinderen.

expert_david_benton.jpg

dr. David Benton

Hoogleraar Food Psychology aan de Swansea University, Verenigd Koninkrijk, doet onderzoek op het terrein van portiegrootte en naar de verbanden tussen voeding en mentaal functioneren.

Thais_Cesar.jpg

dr. Thais Cesar

Bijzonder hoogleraar Nutrition aan de Pharmaceutical Sciences faculteit  van de Sao Paulo State University (UNESP) in Brazilië. Ze is specialist in voedingswaarden en metabolische waarden van citrusvruchten. Bovendien heeft ze veel interesse in bioactieve onderdelen van de citrusvrucht en de potentie hiervan om de ontwikkeling van chronische ziektes te voorkomen.