nutritional_benefits.jpg
Opmerking

De informatie op deze pagina is gericht op gezondheidsprofessionals en aanverwante beroepsgroepen. Raadpleeg een gezondheidsprofessional alvorens uw voedingspatroon aan te passen.

Eet meer groente en fruit

Gezonde eetgewoontes

De meeste Europeanen eten onvoldoende groente en fruit.1,2 Een glaasje vruchtensap kan een aanvulling zijn op de dagelijkse groente- en fruitinname. Vruchtensap kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon, vanwege de vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Zo bevat vruchtensap vitamine C en voedingsstoffen als foliumzuur, kalium en fytonutriënten.3,4

 

Vitaminen en mineralen

De vitaminen en mineralen in vruchtensap komen uit het fruit waaruit het is geperst. Dit maakt het evenals fruit rijk aan voedingsstoffen. Zo bevat 100ml vruchtensap bijvoorbeeld ongeveer 220mg micronutriënten.

Andere vruchtensappen bevatten verschillende vitaminen en mineralen die belangrijk zijn in een gezond voedingspatroon. Meer informatie is te vinden op onze pagina over vitaminen en mineralen.

 

Bronnen:

  1. Gibson, S. Fruit juice consumption in the National Diet and Nutrition Survey (NDNS 2008-2010): associations with diet quality and indices of obesity and health. Proceedings of the Nutrition Society 2012, 71, pp. E23.
  2. European Fresh Produce Association (Freshfel Europe) Consumption Monitor 2014
  3. UK Department of health. Nutrient analysis of fruit and vegetables.
    Available at: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/167942/Nutrient_analysis_of_fruit_and_vegetables_-_Summary_Report.pdf
  4. EU Commission Regulation 432/2012 of 16/05/2012 
  5. Fulgoni V and Quann E. National trends in beverage consumption in children from birth to 5 years: analysis of NHANES across three decades. Nutrition Journal 2012, 11:92.
    Available at: http://www.nutritionj.com/content/11/1/92.
  6. CREDOC. Comportements et consommation alimentaire en France 2010. Enquête CCAF 2010. 2010.

 

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op via de contactpagina van Fruit Juice Matters.

Contact opnemen