Fruit Juice Matters

Wetenschappelijke feiten en gezondheidsinformatie over vruchtensap

Vruchtensap is meer dan alleen een verfrissende drank. Fruit Juice Matters is een initiatief van AIJN, de brancheorganisatie voor de Europese vruchtensappenindustrie. In Nederland is deze vertegenwoordigd door de vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). Fruit Juice Matters heeft als missie om meer bekendheid te creëren voor wetenschappelijke feiten over vruchtensap en misverstanden uit de wereld te helpen.

icon_science.png

Wetenschap, sap en gezondheid

Fruit Juice Matters biedt wetenschappelijke onderzoeken waarin de gezondheidsvoordelen van vruchtensap worden belicht. Als onderzoeksresultaten verkeerd worden geïnterpreteerd of genegeerd, kan dit leiden tot tegenstrijdige informatie die verwarrend kan zijn voor consumenten en gezondheidsprofessionals. 

Meer informatie
icon_whats_inside.png

Wat zit er in vruchtensap?

Vruchtensap is niets anders dan geperst fruit. Net als fruit bevat het van nature zo'n 10% aan suikers, terwijl de overige 90% uit onder meer water, vitamines en mineralen bestaat die direct afkomstig zijn uit de vrucht waaruit het sap is geperst.

Meer informatie
icon_diet.png

Vruchtensap in uw voedingspatroon

Vraagt u zich af hoe vruchtensap past binnen een gezond voedingspatroon?

De afgelopen jaren zijn er veel vragen ontstaan rondom de gezondheidsaspecten van vruchtensap. Dit kan geleid hebben tot onduidelijkheid. Onze informatie geeft u de mogelijkheid om zelf een gebalanceerde mening te vormen.

Meer informatie
icon_production.png

Van pluk tot glas

Weten wat de oorsprong van ons eten en drinken is, is belangrijk. Vruchtensap is rechtstreeks afkomstig van het fruit waaruit het is geperst. Europese wetgeving verbiedt het toevoegen van stoffen aan vruchtensap. Als er 'vruchtensap' op de verpakking staat, zit er dus nooit toegevoegde suiker in. 

Meer informatie

Vruchtensapfeitje

De gemiddelde Nederlander eet minder groente en fruit dan wordt geadviseerd. Vruchtensap kan je positieve voedingsstoffen leveren als aanvulling op de fruitconsumptie.

Lees meer

Blog

Persfoto_lenny_klein.jpg

17/08/2017
Past vruchtensap binnen een gezonde leefstijl?

Lees meer
juice_in_your_diet.jpg

06/04/2017
Het effect van sinaasappelsap op een dieet met minder calorieën

Lees meer

Evenementen

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op via de contactpagina van Fruit Juice Matters.

Contact opnemen